top of page

Ik werk al bijna 25 jaar in het onderwijs dus heb al aardig wat ervaring in het onderwijs. Toch vind ik het belangrijk om te blijven ontwikkelen en elk jaar een nog betere versie van mijzelf als juf te worden. De cursus heeft mij geholpen dingen toch weer een beetje anders aan te pakken. 
Het hoofdstuk over groepsvorming is zo inzichtvol en zeker in groep 3 waar je echt start met een nieuwe groep. Ik heb 27 kinderen die uit 5 verschillende kleutergroepen kwamen en ook nog eens op verschillende vestigingen hebben gezeten. Ze kenden elkaar nog niet, dus heb ik daar veel tijd aan besteed. Ik heb nu zo'n leuke sociale groep.
De cursus heeft mij echt geholpen om de groep goed op te starten en ga zeker dit jaar weer de filmpjes bekijken, zodat ik weer een goed start kan maken met mijn groep.

Annemarie

De cursus "Sterkte start voor de klas" is voor mij heel waardevol geweest. Na 5 jaar kleuters stond ik weer voor een middenbouwgroep. De cursus gaf veel tips die ik toe kon passen tijdens het werken met de groep. Wat extra fijn was voor mij, was dat mijn duo collega ook deze cursus heeft gevolgd. Zo hadden we samen een goede start en voor de kinderen fijn dat er 1 lijn was. De cursus zorgde voor een goede basis om te kunnen starten, maar zeker ook nog prettig om de tips te gebruiken gedurende het schooljaar. Ik zou de cursus iedereen aanbevelen! Hij wordt met veel enthousiasme gegeven en je kan met je vragen altijd terecht bij Eline en Renée.

Marielle

Fijne cursus om mijzelf als (zij-instromende) leerkracht voor te kunnen bereiden op een nieuw schooljaar. Door het jaar heen pak ik de reader er geregeld nog even bij, fijne handvatten en tips voor een sterke start. Benieuwd hoe ik komend schooljaar ga ervaren nu ik mee ga met mijn klas.

Karin

In augustus 2020 begon ik met mijn LIO. Ik mocht vanaf het begin van het schooljaar 3 dagen in de week een groep 1/2 draaien. Ik vond dat reuze spannend en wilde goed voorbereid het strijdtoneel opgaan. Via een kennis kwam ik jullie cursus tegen, ik schreef mij direct in. De cursus ‘sterke start voor de klas’ heeft mij in de eerste weken heel veel handvaten gegeven om gestructureerd, geordend en gefocust de eerste lesweken te beginnen. De begeleiding die je kan krijgen, de manier waarop de cursus wordt aangeboden heb ik als zeer positief ervaren. Ik haal er ook nu aan het einde van het schooljaar nog punten uit. 


Twijfel je nog? Niet doen, gewoon inschrijven. Het is het geld meer dan waard.

Chantal

Wat een inspirerende en praktische cursus om mijn eerste jaar voor de klas op een goede manier te kunnen starten! 
De cursus is opgebouwd in verschillende modules en zit boordevol goede tips. Ik vond het erg fijn om via Instagram te kunnen volgen. Hierdoor kun je het op je eigen moment en tempo doen en ook op iedere plek; op het strand, bij het zwembad of gewoon thuis op de bank. 
Het tempo lag voor mij soms aan de hoge kant, maar je kunt alle modules natuurlijk zo vaak kijken als je zelf wilt. 
Renée is een enthousiaste en inspirerende vrouw, waardoor ik niet kon wachten om te starten! 
Ook heel fijn: vragen worden besproken tijdens een livestream en Renée en Eline hebben mij ook een paar weken na de start van het schooljaar nog persoonlijk advies gegeven.

Kim

Als afdelingsleider in het speciaal onderwijs heb ik me vorig jaar ingeschreven voor de instagramcursus ‘sterke start voor de klas’. Ik ken Eline en Renée al vanuit het onderwijs en schatte in dat zij in deze cursus een bak aan ervaring kwijt zouden kunnen. Dit bleek zeker het geval! Ik was erg benieuwd of de cursus ook aan zou sluiten bij de aanpak die wij hebben voor onze speciale doelgroep. Dit is zeker zo en ik raad de cursus dus ook van harte aan. Wat een cadeau om als afdelingsleider deze cursus aan mijn starters te adviseren en aan te bieden! Ik gun elke leerkracht een goed gevulde rugzak met technieken, routines en ervaring en deze cursus levert een fantastische bijdrage.

Inge

  • veel praktische, direct uitvoerbare tips

  • fijn dat het opgedeeld was in modules

  • duidelijke stem en uitspraak

  • veel voorbeelden uit de praktijk, waardoor het levendig wordt

  • het zag er kleurrijk en aantrekkelijk uit

Sterke Start voor de klas heeft mij geholpen mijn eerste schooljaar goed te beginnen, door middel van praktische tips en veel voorbeelden. Het was leerzaam en helder opgezet. Wat mij betreft is dit als starter goed in te zetten, ook ná je eerste jaar. Zo heb je iets om op terug te kunnen vallen. Bedankt Eline en Renée!

Fleur

Elke

Recensies: Recensies
ReneeEline-31.jpg
Recensies: Afbeelding
bottom of page