top of page

OVER ONS

Renée wist, net als Eline, als kleuter al dat ze juf wilde worden. Het leek haar wel wat om alles te regelen en veel invloed hebben. Renée heeft 14 jaar voor de klas gestaan: ze is begonnen met invalwerk, maar kreeg al snel haar eigen klas. 

Na 12 jaar is Renée, binnen het bestuur waar zij werkt, begonnen met het coachen van (startende) leraren van alle groepen van de basisschool. Haar bedrijf is groeiende en inmiddels geeft ze ook inspiratiesessies en teamtrainingen door het hele land. Je kan Renée in het onderwijs het best omschrijven als leergierig, enthousiast, kritisch, ambitieus en vooruitstrevend.


Eline staat sinds 2003 voor de klas. Haar eerste eigen groep was een groep 3 van 16 leerlingen. De school stond in een achterstandswijk en had zo zijn eigen problematiek. In de jaren die volgden draaide zij alle groepen op drie verschillende basisscholen in Rotterdam. 

Als leerkracht heeft Eline zich gespecialiseerd in het rekenonderwijs, het onderwijs aan leerlingen met extra onderwijsbehoeften en Teach like a champion.
Sinds 2018 werkt Eline als ib’er, nog steeds in Rotterdam. Zowel in de rol als leerkracht als in die van ib’er blijkt voor haar altijd het belang van je eigen mindset (en daarmee die van de leerlingen), groepsvorming en regels & routines. Woorden die bij haar werkwijze passen zijn: positief, weloverwogen, leergierig, humoristisch en vriendelijk.

Sinds 2015 werken we samen. Eerst gaven wij beide les op dezelfde basisschool. Daar zochten wij elkaar onder en na schooltijd op om te sparren over goed onderwijs. In die gesprekken kwam van alles aan de orde, waaronder Teach like a champion, leerlingen met een niet-standaard aanpak en EDI. We daagden elkaar uit waardoor zowel Renée als Eline bleven groeien in hun leerkrachtvaardigheden, binnen én buiten de school.
Na een paar jaar scheidden de wegen: Renée ging meer dagen voor haar eigen bedrijf werken en Eline stapte over naar een andere basisschool. De samenwerking bleef echter bestaan.

In 2018, tijdens een van de vele lunches samen, ontstond het idee voor Insta-onderwijs. Langzaam maar zeker groeide dat idee uit tot de eerste filmpjes en een e-book.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Nog steeds dagen we elkaar uit en zijn we bezig met goed onderwijs. Soms via onze eigen weg, maar heel vaak ook met elkaar. 

Wil je meer weten over Renée of Eline? Dat kan via hun eigen website:

Over ons: Over mij
bottom of page